Графа благотворителна инициатива
сн.: Фондация "Ген. Протогеров"

Момче с мускулна дистрофия получи неочаквани подаръци от Владимир Ампов – Графа и фондация „Ген. Протогеров“

Известният певец Владимир Ампов – Графа стана част от благотворителна инициатива – сбъдването на мечтата на 16-годишния Ради от Велико Търново да има своя игрова конзола и телевизор

Поредна благотвотителна инициатива предпиеха дейните членове на фондация „Ген. Протогеров“. Във връзка с предстоящите празници те решиха да внесат радост в дома на Ради от Велико Търново, който страда от прогресивна мускулна дистрофия.

След проведен разговор с началника на Педиатричното отделение в МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Точков, благодетелите от местната фондация разбират за желания от момчето коледен подарък. Още по-ценен става благотворителният им жест след съгласието на Графа да се включи в подаряването на подаръка.

„Отворете сърцата си и помагайте, когато към Вас има има протегната ръка за помощ! Или изберете кауза и действайте! Само когато помагаме на другите, ние всъщност помагаме на себе си – опитайте, доказано е!“,

казват членовете на фондацията и добавят, че личният пример е най-важен.

Само преди дни те отново „облякоха“ думите си в дело и подариха коледна елха за детското отделение на великотърновската болница.

благотворителна инициатива

От няколко седмици е в ход и акцията им за събиране на пластмасови капачки, с която да бъде подпомогнато закупуването на 2 перфузора, фетален монитор и операционна лампа за Родилното отделение, обявиха и началото на стипендиантска програма за студенти на ВТУ.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*