Нова година
сн.: Община Г. Оряховица

Горнооряховци посрещат 2018 година с Йордан Марков, Belcanto и фолклор

Жители и гости на Горна Оряховица ще се забавляват с „Новогодишна магия“ на открита сцена в кв. „Пролет“. Общината организира безплатен автобусен транспорт

В 22,30 ч. започва новогодишната програма в града. Поканени за участие тази година са поп изпълнителят Йордан Марков, квартет Belcanto и изпълнителите от ФА „Сидер войвода“ при местното Читалище „Напредък – 1869“.

Пръв на сцената ще излезе Йордан Марков. Младият силистренец ще изпълни както авторски песни, така и любими на публиката естрадни хитове. Мъжкият квартет Belcanto ще повиши настроението със смесица от поп, рок, джаз и фолклор. Гласовитите членове на групата – Валентин Гальов, Светлозар Христов, Тончо Тончев и Теодор Батуров – се изявяват успешно на различни сцени и събития от 2015 г. след формирането им като квартет в конкурса Х-Фактор.

Кметът на града инж. Добромир Добрев ще поздрави своите съграждани от сцената 15 минути преди полунощ, след което празнична заря ще отбележи настъпването на 2018 г. Талантливите изпълнители от Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода“ ще разтанцуват събралата се публика в първите минути на новата година с кръшни български хора.

Промени в организацията на движението за МПС и безплатен транспорт до кв. „Пролет“

Временни промени в организацията на движение се налагат в Г. Оряховица на 31 декември. Във връзка с новогодишната програма за движение на МПС ще бъде затворен участък от улица „Васил Левски” от 22 ч. на 31 декември до около 3 часа на 1 януари, информират от Общината.

Това е участъкът от кръстовището с улиците „Славянска” и „П. Р. Славейков” до кръстовището с ул. „Борима” и ул. „Ангел Кънчев”. Движението ще бъде отбито по обходни маршрути по улиците „Ангел Кънчев”, „П. Р. Славейков” и „Славянска”.

Всички, които желаят да се включат в посрещането на новата година, могат да се възползват от безплатните автобуси. Те ще пътуват по два маршрута, както следва:

Маршрут: Паркинг МБАЛ „Св. Ив. Рилски”-Пощата-ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”-обръщалото на кв. „Пролет” и обратно
Час на тръгване от паркинга на МБАЛ „Св. Иван Рилски” Час на тръгване от обръщалото на кв. „Пролет”
22.00 ч. 22.30 ч.
23.00 ч. 23.30 ч.
00.00 ч. 00.30 ч.
00.45 ч. 01.00 ч.

 

Маршрут: Локомотивно депо-ЖП Гара /парка/-площадката пред ул. „Борима” и обратно
Час на тръгване от Локомотивно депо Час на тръгване от площадката пред ул. „Борима”
22.00 ч. 22.30 ч.
23.00 ч. 23.30 ч.
00.00 ч. 00.30 ч.
00.45 ч. 01.00 ч.

Припомнете си какво се случва в Горна Оряховица и общината в дните преди Нова година – тук.

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*