ВТУ откриване академична година
сн.: ВТУ "Св.св. Кирил и Методий"

Великотърновският университет откри своята 55-а академична година

3800 са новоприетите студенти във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, министър Красимир Вълчев уважи събитието

Стотици преподаватели, студенти, общественици се събраха в аулата на Ректората за официалното откриване на академичната година във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Почетен гост на откриването беше г-н Красимир Вълчев, министър на образованието и науката на Република България, който приветства академичната общност на Великотърновския университет.

Сред гостите на церемонията, чието начало даде ректорът проф. д-р Христо Бонджолов, бяха заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов.

3800 са новоприетите студенти и докторанти във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, каза в словото си ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и добави, че новата академична година започва и с покана за участие в консорциум с университети от Австрия и Германия.

Слово за приноса на Великотърновския университет през изминалите 55 години за развитието на българското образование изнесе проф. д.н. Вихрен Бузов, зам.-ректор по управление на качеството и акредитацията. Акцент на откриването  беше студентската клетва, чийто автор е поетът и драматург Радко Радко. Клетвата прочете председателят на Общото събрание на Великотърновския университет проф. д-р Радослав Радев, след което новоприетите студенти се заклеха.

По време на церемонията бе почетена паметта на декана на Историческия факултет на ВТУ проф. д.и.н. Иван Тютюнджиев, както и на бившия ректор и изявен лингвист и филолог проф. Станьо Георгиев, информират от ВТУ.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*