книга
сн.: СУ "Ем. Станев"

Второкласници от СУ „Емилиян Станев“ създадоха книга по проект

Как от един откъс от разказ в читанката се стигна до представяне на книга?

Това се случва, когато работиш по проектно-базирано обучение /ПБО/ и имаш клас, пълен с любознателни и креативни ученици. Такъв е класът на г-жа Светлана Йорданова -II „а“ от СУ ,, Емилиян Станев“, гр. Велико Търново.

В началото на тази седмица второкласниците представиха пред гости своята проектна дейност, осъществена през изминалите шест седмици. Провокирани от разказа на Емилиян Станев ,,Палавница“, децата и техните учители създадоха собствен енциклопедичен справочник.

Задачата на всеки ученик беше да събере информация за избрано от него животно, което е герой от произведението, и да направи преразказ. Така се „родиха“ 26 индивидуални книги, колкото е броят на учениците на г-жа Йорданова. Всички те са събрани в обща книга на класа.

Образователната дейност е част от вътрешен проект на училището за въвеждане на иновативни методи в преподаването. Целта му е да се повиши функционалната грамотност на учениците чрез провеждане на интердисциплинарни уроци с дейното участие на учениците от всички втори класове.

 иновативно обучение
сн.: СУ „Ем. Станев“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*