украса
сн.: Община В. Търново

Велико Търново посреща празника си с подновена украса и зеленина

Велико Търново е готов да посрещне утрешния си празник освежен и с нов 90-местен паркинг

Днес приготовленията с облика на града приключиха с поставянето на пано от живо цветя, изобразяващи герба на старата столица. Паното краси арката до сградата на Централна поща. Зелени площи и градинки радват минувачите с добра поддръжка и ярки цветове.

Всички знамена по балкони и фасади в централната градска част бяха подменени през седмицата. Основните улици пък бяха измити през последните две седмици, като измиването ще бъде подновено след празника и за кварталите.

По повод Празника на града – 22 март, в района на „Качица“ са разположени атракциони, които ще радват децата до утре включително.

От утре великотърновци и гостите на града, дошли специално за тържествата, ще имат по-голям избор за паркиране на автомобилите си. 90 паркоместа са обособени на територията на Старото военно училище, в пространството между 5-и корпус на университета и сградата на Областната управа.

Дейностите по подготовка на паркинга приключиха днес, но той ще се ползва временно. Паркирането там ще бъде преустановено, след като първият етап от проекта за нов градски център в Старото военно училище стане факт.

Припомнете си програмата за Празника на Велико Търново тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*