лечение
сн.:"Фейсбук'

Горна Оряховица с благотворителни инициативи в подкрепа на 38-годишния Пеньо Пенев

Горнооряховецът Пеньо Пенев се нуждае от скъпоструващо лечение в Турция. Съгражданите му се обединяват в желанието си да му помогнат чрез организиране на различни акции, Общината също се включва

38-годишният мъж е диагностициран с остра левкемия и единствената му надежда е трансплантация на стволови клетки. Болестта се развива бързо, а средствата, необходими за лечението, са непосилни за семейството. Офертата, получена от турска клиника, е на стойност 100 хил. щ.д. за трансплантацията, още около 37 хил. евро са нужни за две терапии.

На входа на Община Г. Оряховица, в Центъра за обществена подкрепа и в множество търговски и други обекти са поставени кутии за дарения. Всеки петък на общинския пазар в града ще има щанд за благотворителен базар в помощ на Пеньо Пенев, съобщават от общинската администрация. Сувенирите за щанда ще бъдат изработени от потребители на социалните услуги от общината.

На 18 декември в Зала 1 ще се състои благотворителен концерт на СУ „Вичо Грънчаров“, като средствата от него ще бъдат дарени за лечението на болния мъж. Във „Фейсбук“ е създадена група за благотворителен базар в подкрепа на горнооряховеца. Всеки, който желае, може да подкрепи инициативата тук.

Пари могат да се превеждат и директно по дарителска банкова сметка:

BIC: UBBS BGSF

IBAN: BG71UBBS80021063534140

ОББ АД

Пеньо Павлов Пенев, Горна Оряховица;

или чрез Paypal: penyo.1979@abv.bg

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

Tweet 20

2 Comments Posted

    • Здравейте! Така е публикувана в сайта на Община Г.Оряховица. Поправена е.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*