топъл обяд

Благодетели организират топъл обяд за хора в нужда във Велико Търново

Топъл обяд за нуждаещи се ще раздават тази неделя във великотърновския парк „Марно поле“

Благотворителна инициатива „Топъл обяд“ ще се проведе на 15 септември (неделя) в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Тя е насочена към хората в нужда от града и се организира от Фондация „Ген. Протогеров“.

За времето от 12 до 16 часа в парка ще се раздава храна, приготвена в лицензирана кухня и предоставена от благодетел, каза за „Царевец вести“ управителят на фондацията Георги Радев. На място ще бъде поставена кутия за дарения, в която всеки може да даде своя принос към благородните каузи на фондацията.

Благотворителната проява ще бъде подкрепена от организаторите на Национален проект “Приказка за България”, които ще покажат своята патриотични дейности в специален кът. Проектът им е насочен към децата и цели да ги запознае с българската история чрез различни демонстрации, в които могат да се включат.

Идеята за топъл обяд е поредната от серията инициативи, които подема Фондация „Ген. Протогеров“. Миналата седмица тя започна поставянето на шкафове за книги в града, т.нар. отворена библиотека, с цел да насърчи четенето и желанието за споделяне сред великотърновци. В съботния ден (14 септември) дейци на фондацията ще се включат и в кампанията „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group, показвайки друга приоритетна насока в своята дейност – опазването на околната среда.

Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*