Бабинден Горна Оряховица 2020

Бабинден отпразнува екипът на АГ отделението в горнооряховската болница

20 бебета са се родили от началото на 2020 г. в болницата в Горна Оряховица

Днешният Бабинден и Ден на родилната помощ беше отпелязан празнично от екипа на АГ отделението в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Г. Оряховица. Тържеството беше уважено от Анелия Димитрова – главен секретар на Община Горна Оряховица, Милена Николова – директор на дирекция „Образование, култура и младежки дейности“, както и дамите от „Зонта клуб“ Дарина Узунова и Елина Александрова.

Енорийският свещеник отец Антоний направи водосвет, а управителят на болницата д-р Иван Иванов поздрави колегите си. Д-р Иванов отбеляза, че началото на 2020 г. в местното АГ отделение е добро, тъй като в него досега са родени 20 бебета.

Той изрази надежда, че професионализмът на работещите тук специалисти, текущото обновление на отделението и привличането на нова апаратура могат да бъдат стимул за постъпването на млади кадри в цялата болница.

По традиция акушерки измиха ритуално ръцете на началника на АГ- отделението д-р Михаил Милатович.

С цветя и подаръци беше зарадвана майката на първото бебе, което се роди на днешния ден в болницата. Първото новородено, което проплака на Бабинден, е малката Дара с тегло 3500 г и ръст 50 см. Момиченцето, което е трето дете за 33-годишната Антония Цонева от Стражица, получи цветя и бебешки комплект от името на кмета инж. Добромир Добрев.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*