асансьрна безопасност
сн.: Областна администрация

Открит урок по асансьорна безопасност за третокласници от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

Третокласниците от великотъновското СУ „Емилиян Станев“ повишиха знанията си за безопасно използване на асансьори и ескалатори чрез открит урок

Той се проведе днес по инициатива на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“, съвместно с областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, информират от Областната управа. Обучителната програма е по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“.

Учениците получиха илюстровани книжки с приключенията на Бобо и Робо, които всеки ден използват съоръженията в многоетажни сгради. Пред децата бе представена и историята за създаването на асансьори и ескалатори и правилата за тяхното безопасно ползване.

На събитието присъстваха директорът на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска, зам.-председателят на ДАМТН Валтер Василев, главният директор на ГД „Инспекция за държавен технически надзор“ Нели Карипова, и председателят на ФАБ Емануела Фролошка.

Проект „Вертикално познание“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена от ДАМТН и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*