сътрудничество
сн.: Община В.Търново

Велико Търново ще развива туризма и културата в партньорство с пекински исторически район

Днес беше сключен партньорски меморандум с район Донченг на китайската столица Пекин

Великотърновският кмет Даниел Панов проведе работна среща с делегация от Донченг, ръководена от г-жа Ли Сюемин, която е генерален директор на комисията за развитие на туризма в пекинския район. Беше подписан меморандум за разбирателство и сътрудничество, който предполага двустранни отношения в областта на туризма, информират от Община Велико Търново.

Част от това партньорство е рекламирането на богатото културно-историческо наследство на Велико Търново и културен календар, както и природните дадености в района, в Китай. Това ще става посредством рекламни кампании и туроператорски семинари.

Велико Търново и София са единствените градове у нас, посетени от китайската делегация. По предложение на Даниел Панов в следващото издание на международното изложение „Културен туризъм“ ще бъде организирано работно посещение за представители на туристически компании от Китай.

България ще бъде една от водещите дестинации в новия Път на коприната, сподели Ли Сюемин по време на срещата. Тя подчерта, че през 2018 г. фокусът на туризма в Китай ще бъде поставен върху Европа. В унгарската столица Будапеща ще бъде открит специален информационен офис, който дава възможност на Община Велико Търново и туроператорите да влязат в директен контакт.

Пекинският район, като централна област на древната столица в Китай, има допирни точки със старопрестолния град. Те се изразяват в областта на съхраняване на културно-историческото наследство. Партньорството позволява обмен на опит и по отношение запазване на облика на старинните градове.

Делегацията от Китай бе на двудневно посещение в старопрестолния град. Ръководителката на чуждестранните гости Ли Сюемин подчерта, силното впечатление, които са оставили у всички добрата грижа за паметниците на културата, инвестициите в туризма и развитието му чрез нови атракции.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*